НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

 

1На стадионот на ФК Караорман во Струга, на 08.06.2019 година, во рамките на проектот со ФФМ, се одигра пријателски фудбалски натпревар помеѓу фудбалската екипа на Мобилност Македонија и ФК Охрид од Охрид. Натпреварот заврши нерешено 8:8, но резултатот не беше во преден план ниту во еден момент. Најважна беше социјалната инклузија преку спортски активности за лицата со телесен инвалидитет. Како и да е, натпреварот изобилуваше со прекрасни потези, прецизни удари на гол и голмански бравури од двете страни.