НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

 

1Најдобрите шахисти со телесен инвалидитет, членови на Мобилност Македонија: Јанчо Ѓорѓевски од Куманово, Тоде Зафировски од Тетово и Адем Небиу од Скопје, како и нивниот возач и асистент Дејан Ѓорѓиевски, од 23-25.08.2019 година учествуваа на 12 Меѓународно првенство на Бања Лука во шах „Бања Лука 2019“.

Нашите шахисти го освоија првото место во екипна конкуренција меѓу 8 екипи со убедлива игра без претрпен пораз, а за најдобар поединец на турнирот беше прогласен нашиот шахист Тоде Зафировски кој нанижа седум победи по ред.